Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515058
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 58

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Връщане на продукт

РЕКЛАМАЦИЯ И ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ

СПОРЕД  ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ПРИЛОЖЕНИЕ № 7 КЪМ ЧЛ. 47, АЛ. 4 ОТ ЗП КЪМ МОМЕНТА, ПОТРЕБИТЕЛЯТ (НАРИЧАН СЪЩО КЛИЕНТ) ИМА ПРАВО ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ПОРЪЧАНИТЕ СТОКИ В 14 ДНЕВЕН СРОК! 

В ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОТРЕБИТЕЛЯТ ИМА ПРАВОТО ДА УВЕДОМИ САЙТА(ПРОДАВАЧА) В ПИСМЕН ВИД ЗА ОТКАЗА ОТ ПОКУПКА (ЧРЕЗ ПИСМО ПО ПОЩАТА ИЛИ В СВОБОДЕН ТЕКСТ ВЪРХУ ХАРТИЕН НОСИТЕЛ, КОЙТО ДА ПРИДРУЖИ ВРЪЩАНИЯТ ПРОДУКТ), БЕЗ САНКЦИИ И БЕЗ НАЗОВАВАНЕ НА ПРИЧИНА В РАМКИТЕ НА 14 КАЛЕНДАРНИ ДНИ ОТ ДАТАТА НА ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКАТА, АКО СА СПАЗЕНИ УСЛОВИЯТА ПО-ДОЛУ:

СПОРЕД ЧЛ. 55 АЛ. (2) ПОТРЕБИТЕЛЯТ ЗАПЛАЩА САМО ПРЕКИТЕ РАЗХОДИ ЗА ВРЪЩАНЕТО (КУРИЕРСКИТЕ УСЛУГИ) НА СТОКИТЕ ПО АЛ. 1 С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА СЛУЧАИТЕ, КОГАТО ТЪРГОВЕЦЪТ СЕ Е СЪГЛАСИЛ ДА ГИ ЗАПЛАТИ, ИЛИ АКО ТЪРГОВЕЦЪТ НЕ ГО Е УВЕДОМИЛ, ЧЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИТЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ ОТ ПОТРЕБИТЕЛЯ. ВСИЧКИ ДОСТАВКИ СА ЗА СМЕТКА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ОСВЕН КОГАТО НИЕ КАТО ИЗПРАЩАЧ СМЕ ИЗПРАТИЛИ ГРЕШЕН ПРОДУКТ, ИЛИ ПРОДУКТЪТ Е БИЛ ПОВРЕДЕН ПО ВРЕМЕ НА ТРАНСПОРТИРАНЕТО, В ТОЗИ СЛУЧАЙ СЕ ЗАВЕЖДА РЕКЛАМАЦИЯ ОТ ПОЛУЧАТЕЛЯТ.

 

  • ПРИМЕР 1* КАФЕМАШИНА: ВКЛЮЧВА СЕ В КОНТАКТА, НАЛИВА СЕ ВОДА В КОНТЕЙНЕРА, НЕ СЕ СЛАГА КАФЕ ВЪВ МАШИНАТА, НАТИСКА СЕ БУТОН ЗА ПУСКАНЕ И СЕ ПРОВЕРЯВА ДАЛИ МАШИНАТА РАБОТИ НОРМАЛНО. В ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОТРЕБИТЕЛЯ ИМА ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ. 
    АКО СЕ ПОСТАВИ СМЛЯНО КАФЕ, В КАПСУЛА ИЛИ ДРУГ ВИД КАФЕ, КАКТО И ХИМИЧЕСКА ИЛИ ФИЗИЧЕСКА ПРОМЯНА В ЦЯЛОСТТА НА УРЕДА ОТ КАКЪВТО И ДА Е ХАРАКТЕР КЛИЕНТА НЯМА ПРАВО НА  ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СТОЙНОСТТА НА УРЕДA ИЛИ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ДОГОВОРА ЗА ПОРЪЧКА ОТ РАЗСТОЯНИЕ ПО ЧЛ. 47;
     
  • ПРИМЕР 2* ПРАХОСМУКАЧКА: ВКЛЮЧВА СЕ В КОНТАКТА, НАТИСКА СЕ БУТОН ЗА ПУСКАНЕ И СЕ ПРОВЕРЯВА ДАЛИ МАШИНАТА РАБОТИ НОРМАЛНО. В ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОТРЕБИТЕЛЯ ИМА ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ ПО ЧЛ. 47. 
    АКО СЕ ПОЧИСТВА ДОМЪТ ИЛИ В УРЕДА ПОПАДНАЛ ПРАХ,БОКЛУЦИ И ПОДОБНИ, ДА СА ЗАМЪРСЕНИ ПРИСТАВКИТЕ И ЧАСТИТЕ МУ КЛИЕНТА НЯМА ПРАВО НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ИЛИ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПОРЪЧКА ПО ЧЛ. 47

 

13. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА СТОЙНОСТТА НА ЗАПЛАТЕНИЯТ ПРОДУКТ СПОРЕД ПРИЛОЖЕНИЕ № 7 КЪМ ЧЛ. 47 ГЛАВА IV. ДЕЙСТВИЕ НА ОТКАЗА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА НЕ ПО-КЪСНО ОТ 14 ДНИ СЛЕД ПОЛУЧАВАНЕТО НА СТОКАТА ОТ ТЪРГОВЕЦА.

ВЪРНАТИЯТ ПРОДУКТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ В СЪЩОТО СЪСТОЯНИЕ, В КОЕТО Е БИЛ ДОСТАВЕН (В ОПАКОВКАТА С КОЯТО Е ПРИСТИГНАЛ И С ВСИЧКИ АКСЕСОАРИ, С ЕТИКЕТИ, КОИТО СА НЕПОКЪТНАТИ И ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ГО ПРИДРУЖАВАТ). РАЗХОДИТЕ ЗА ВЪРНАТИТЕ ПРОДУКТИ СЕ ПОЕМАТ ОТ ПОТРЕБИТЕЛЯ, А ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СТОЙНОСТТА НА ПРОДУКТА СЕ ИЗВЪРШВА ДО 14 ДНИ ОТ ВРЪЩАНЕТО НА ПРОДУКТА ПО БАНКОВА СМЕТКА НА КЛИЕНТА ЗАЯВИЛ ПРОДУКТА.

АКО ПРОДУКТЪТ БЪДЕ ВЪРНАТ В СЪСТОЯНИЕ, В КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОДАДЕН КАТО НОВ ИЛИ Е ВИДИМО ПОЛЗВАН, СИ ЗАПАЗВАМЕ ПРАВОТО ДА ОТКАЖЕМ ПОДМЯНА /ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗАПЛАТЕНАТА ОТ КЛИЕНТА СУМА ЗА СЪОТВЕТНИЯ ПРОДУКТ.

ПОДЧЕРТАВАМЕ, ЧЕ КОГАТО ВРЪЩАНЕТО НА ПРОДУКТИ, ЧИЯТО ОПАКОВКА Е ПОВРЕДЕНА ИЛИ НЕПЪЛНА, ПОКАЗВАТ СЛЕДИ ОТ ПОЛЗВАНЕ, ИЗНОСВАНЕ, ДРАСКОТИНИ, ОХЛУЗВАНИЯ, ТОКОВ УДАР, БЕЗ АКСЕСОАРИ, БЕЗ ДОКУМЕНТАЦИЯ, НИЕ СИ ЗАПАЗВАМЕ ПРАВОТО ДА РЕШИМ ДАЛИ ДА ПРИЕМЕМ ВРЪЩАНЕТО ИЛИ ДА ЗАДЪРЖИМ ЧАСТ ОТ СТОЙНОСТТА НА ПРОДУКТА – СУМА КОЯТО ЩЕ БЪДЕ СЪОБЩЕНА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ СЛЕД ОЦЕНКА НА ЩЕТИТЕ.

СПОРЕД КЗП:

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА С АРГУМЕНТ, ЧЕ НЕ ДОПАДА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ, НЕ Е ПРАВИЛЕН РАЗМЕР ИЛИ ПОДХОДЯЩ ЦВЯТ И ПР. НЕ Е ПРЕДВИДЕНО В ЗАКОНА, ОСВЕН В СЛУЧАИТЕ, КОГАТО СДЕЛКАТА Е СКЛЮЧЕНА ОТ РАЗСТОЯНИЕ ИЛИ ИЗВЪН ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ. В ТАЗИ ХИПОТЕЗА ПОТРЕБИТЕЛЯТ ИМА ПРАВО ДА ПРЕТЕНДИРА ЗА РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОРА В РАМКИТЕ НА 14 ДНИ СЛЕД ДОСТАВКАТА, АКО ПРОДУКТЪТ НЕ Е БИЛ ИЗПОЛЗВАН. ЗАКОНОДАТЕЛЯТ ПРЕДВИЖДА ТАЗИ ОПЦИЯ С ПРЕЗУМПЦИЯТА, ЧЕ ПОТРЕБИТЕЛЯТ НЕ Е ИМАЛ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С РЕАЛНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА СТОКИТЕ САМО ПО ТЕХНИ СНИМКА ИЛИ ОПИСАНИЕ. ПРАВОТО ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКА, ЗАКУПЕНА ОТ РАЗСТОЯНИЕ ИЛИ ИЗВЪН ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ, ОБАЧЕ, Е РАЗЛИЧНО ОТ ПРАВОТО ЗА ПРЕДЯВЯВАНЕ НА РЕКЛАМАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С УСТАНОВЕН ДЕФЕКТ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА ДАЛИ СТОКАТА Е ПРИДОБИТА ОТ ТРАДИЦИОНЕН МАГАЗИН ИЛИ ОТ ЕЛЕКТРОНЕН ТАКЪВ.  

ВРЪЩАНЕТО НА ЗАКУПЕНА ОТ ТРАДИЦИОНЕН МАГАЗИН СТОКА БЕЗ ДЕФЕКТ ИЛИ СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА 14-ДНЕВНИЯ СРОК ПРИ СДЕЛКИТЕ ОТ РАЗСТОЯНИЕ И ИЗВЪН ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ Е ВЪПРОС ЕДИНСТВЕНО НА ДОБРА ТЪРГОВСКА ПРАКТИКА ОТ СТРАНА НА КОНКРЕТНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ОПЕРАТОР И НЕ Е НОРМАТИВНО УРЕДЕНО.

ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

ВИЕ ИМАТЕ ПРАВО ДА ОТКАЖЕТЕ СВОЯТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА НА НЕЙНОТО ФИЗИЧЕСКО ИЗПРАЩАНЕ ЧРЕЗ КУРИЕРСКА ФИРМА ПО-ИЗБРАНИЯТ ОТ ВАС НАЧИН БЕЗ НЕУСТОЙКИ. МОЖЕТЕ ДА ОТКАЖЕТЕ СВОЯТА ПРАТКА ДОРИ И СЛЕД ИЗПРАЩАНЕТО ПО КУРИЕР, КАТО СЛЕДВА ДА БЪДАТ ЗАПЛАТЕНИ ВСИЧКИ ТРАНСПОРТНИ РАЗХОДИ ПО ДОСТАВЯНЕТО И ВРЪЩАНЕТО НА ЗАЯВЕНИТЕ ПРОДУКТИ.

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon