Чеснов хляб (Вариант 2) приготвен в Air Fryer
AllMag Team
14-06-2022
Необходими продукти :
- 1 хляб , ненарязан
- 1 опаковка краве масло , безсолно
- 3-4 скилидки чесън
- 1/4 ч.л. сол
- 1 с.л. пресен магданоз
- 1 купичка моцарела
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Загрейте уреда на 170 градуса.
Стъпка 2. Нарежете хляба , както е показано на снимката .
Стъпка 3. В средно голяма купа смесете маслото, магданоз, сол , чесън и малко зехтин.
Стъпка 4. С помощта на чаена лъжичка разпределете получената маслена смес в напречните разрези на хляба. Отворете разрезите с едната си ръка, уверете се , че сте сложили на всякъде от сместа. Запазете си 1 с.л. от сместа за по-късно.
Стъпка 5. Напълнете всяка пукнатина с щипка сирене моцарела.
Стъпка 6. Увийте с фолио и печете за 15 минути, за да се разтопи сиренето.
Стъпка 7. Махнете фолиото и намажете с останалата част от маслената смес. Печете още 5-8 минути, до образуване на коричка.
Приятен апетит!