Необходими продукти :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Смесете пушен червен пипер, чесън на прах, лук на прах, сол и черен пипер заедно в малка купа.
Стъпка 2. Смесете лютия сос , мътеницата и половината от подправките.
Стъпка 3. Поставете бутчетата в найлонов плик и изсипете мътеницата . Оставете в хладилник да се мариноват най-малко за 2 часа.
Стъпка 4. Добавете брашното, царевичното нишесте, бакпулвер и останалата част от подправките в найлонов плик и смесете всичко заедно.
Стъпка 5. Когато бутчетата са мариновани , поставете две-три от тях в плика с панировката и ги разклатете добре, за да се покрият от всички страни. Извадете ги и ги наредете в чиния. Повторете с останалите бутчета.
Стъпка 6. Загрейте предварително фритюрника за 5 минути на 200 градуса.
Стъпка 7. Напръскайте бутчетата с масло , за да прилепне добре панировката и да стане хрупкава.
Стъпка 8. Напръскайте кошницата на фритюрника с масло и поставете 4 бутчета или колкото побира вашата кошница .
Стъпка 9 . Гответе 15-20 минути на 195 градуса, като обърнете по средата на готвенето.
Приятен апетит!