Хрупкави пилешки крилца с чесново масло и пармезан приготвени в Air Fryer
AllMag Team
28-09-2022
Необходими продукти :
- 2 кг пилешки крилца
- 1/2 ч.ч. масло
- 1/4 ч.ч. сирене пармезан, настъргано
- 3 скилидки чесън , смлени
- 1 с.л. пресен магданоз
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Измийте крилцата и ги подсушете с домакинска хартия . Наредете ги върху решетка за печене , като внимавате да не се допират едно до друго.
Стъпка 2. Печете за 25-35 минути на 200 градуса или докато станат хрупкави.
Стъпка 3. Докато крилцата се пекат, добавете разтопеното масло в тиган на средно слаб котлон. Добавете чесъна и запържете за 15-20 секунди , за да не покафенее. Свалете от котлона и добавете магданоза , червения пипер и пармезана.
Стъпка 4. След като крилцата са готови , поставете ги в голяма купа. Изсипете соса от чесново масло върху тях и разбъркайте. След което ги наредете в чиния.
Стъпка 5. Сервирайте с останалия сос . Поръсете ги отгоре с магданоз и пармезан.
Приятен апетит !