Пълнени с фета сирене кюфтенца приготвени в Air Fryer
AllMag Team
15-09-2022
Необходими продукти :
- 1 с.л. зехтин
- 1 малка глава лук
- 1 филийка хляб
- 1 ч.ч. хладка вода
- 1 кг телешка кайма
- 2 с.л. магданоз
- 2 средно големи яйца
- 2 ч.л. риган
- 1 с.л. кимион
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 200 гр. сирене фета, на кубчета
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Загрейте зехтина в малък тиган и запържете лука , докато омекне и стане прозрачен.
Стъпка 2. Накиснете хляба в малко вода и след като се напои добре , изцедете излишното количество вода.
Стъпка 3. Смесете всички останали съставки , с изключение на сиренето. Разбъркайте добре , за да се смесят равномерно всички вкусове.
Стъпка 4. Разделете сместа на 4 по-големи или 6 по-малки равни части и ги разточете .
Стъпка 5. Наредете в средата на всяка част сирене фета и внимателно затворете , за да не изтече сиренето при печенето.
Стъпка 6. Поставете кюфтенцата в кошницата на фритюрника и печете на 200 градуса за около 12-14 минути.
Стъпка 7. Сервирайте веднага.
Приятен апетит!