Пилешки бутчета в сладко-кисел сос приготвени в Air Fryer
AllMag Team
16-05-2022
Необходими продукти :
- 2 ч.ч. кетчуп
- 2/3 ч.ч. мед
- 1/3 ч.ч. кафява захар
- 2 с.л. ситно нарязан сладък лук
- 2 с.л. пикантна горчица
- 4 ситно смлени скилидки чесън
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. ябълков оцет
- 1 кг пилешки бутчета
Начин на приготвяне :
В голяма тенджера смесете първите 8 съставки . Поставете на котлона и оставете да заври. Намалете топлината и оставете на котлона да къкри без капак за около 15-20 мин, за да се смесят ароматите , като се разбърква от време на време . Запазете си 2 чаши от соса за сервиране.
Загрейте Еър Фрайъра на 180 градуса и сложете пилешките бутчета в него , като предварително сте напръскали със спрей за готвене. Гответе , докато месото не придобие златист цвят, като от време на време обръщате, Намажете обилно с останалия сос в последните 5 минути на готвене.
Сервирайте със сока, който запазихте.
Приятен апетит !
Разгледайте промоционалните ни оферти , с отстъпки до -50% !! :