Пилешки кюфтенца с пармезан приготвени в Air Fryer
AllMag Team
10-08-2022
Необходими продукти :
- 1 кг. пилешка кайма
- 1 средно голямо яйце , разбито
- 1/2 ч.ч настърган пармезан
- 2 скилидки чесън , смлени
- 1 малка глава лук , нарязана на сито
- 1 с.л. риган
- 1 с.л. магданоз
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
За заливка :
- 1 ч.ч. сос маринара
- 1 ч.ч. настъргана моцарела
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Смесете съставките за кюфтенцата в голяма купа и разбъркайте добре.
Стъпка 2. Намаслете ръцете си с малко количество мазнина и оформете топчета с размер на орех , за направата на кюфтенцата.
Стъпка 3. Напръскайте кошницата на фритюрника с мазнина.
Стъпка 4. Поставете кюфтенцата в кошницата на фритюрника , като се стараете да не се допират едно в друго.
Стъпка 5. Гответе за 12-14 минути на 180 градуса до златист цвят.
Стъпка 6. Намажете всяко кюфтенце с лъжица маринара и поръсете със сирене моцарела.
Стъпка 7. Гответе оюе 1-2 минути , докато сиренето се разтопи.
Приятен апетит!