Необходими продукти :
Сос Тартар :
За сервиране :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. За рибата - Поставете брашното в чиния. Разбийте яйцата в широка , плитка купа. Смесете галета, царевично брашно, сол и черен пипер в друга широка купа. Нарежете рибата на на малки парчета. Оваляйте в бяло брашно, потопете в яйца и след това в сместа от галета. Напръскайте рибата със зехтин от двете страни.
Стъпка 2. Наредете рибните филета в кошницата на фритюрника на един ред, като внимавате да не се допират едно в друго. Пържете на 170 градуса за 5 минути, след което обърнете на другата страна. Пържете до готовност.
Стъпка 3. За соса : Разбъркайте всички съставки в малка купа .
Стъпка 4. Сервирайте рибата с пържени картофи, сос тартар, резенче лимов и поръсете с пресен магданоз.
Приятен апетит!