Телешки кюфтенца с моцарела и сос маринара
AllMag Team
25-07-2022
Необходими продукти :
- 450 гр. телешка кайма
- 50 гр. галета
- 25 гр. настърган пармезан
- прясно нарязан магданоз
- 1 голямо яйце
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. сушен риган
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 85 гр. моцарела , нарязана на кубчета
- сос маринара за сервиране / доматен сос
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. В голяма купа смесете каймата, галетата, пармезана, магданоз, яйцето, чесъна и ригана. Разбъркайте ги добре, за да се смесят всички съставки. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2. Вземете от каймата 2 с.л. и я сплескайте между дланите си. Поставете кубче моцарела в средата и го завийте отново с кайма, навийте на топче. Повторете процедурата и с останалата кайма и топчета моцарела.
Стъпка 3. Сложете кюфтенцата в кошницата на фритюрника и гответе на 190 градуса за 12 минути.
Стъпка 4. Сервирайте със затоплен сос маринара.
Приятен апетит!